[ X ]
Declaraţii în premieră! Iată ce va face PLDM dacă pleacă Iurie Leancă!
21 Februarie

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a comentat în premieră despre o posibilă plecare a lui Iurie Leancă din formaţiunea pe care o conduce. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu acordat pentru Agenţia Moldpres.

„Nu aș vrea să anticipez. Urmează să vedem cum vor decurge lucrurile în continuare. Dar, ceea ce vreau să vă spun este că, indiferent de ce se va întîmpla, PLDM va continua să fie preocupat de buna guvernare a țării, de continuarea tuturor acelor procese pe care le-am început încă în 2009 și pe care urmează să le ducem la bun sfîrșit în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Țara are nevoie de o guvernare responsabilă și eficientă și pe asta ne vom concentra. De altfel, cum am făcut și pînă acum, indiferent de diverse evenimente politice mai puțin importante și mai puțin plăcute care au avut loc”, a declarat Filat.

Totodată, întrebat de ce, totuși, crede că Iurie Leancă nu și-a dat votul pentru Guvernul Gaburici, Vlad Filat a spus şi pentru el „este straniu comportamentul Dlui, la fel ca și argumentele pe care le-a adus în public”.

„Or, Dl Leancă a susținut inițial ideea unui Guvern minoritar, a fost acel care a acceptat chiar să candideze la funcția de Prim-ministru ca reprezentant al unui Guvern minoritar. Mai mult ca atît, la acea etapă nu-l deranja deloc votarea împreună cu comuniștii, după cum a declarat ulterior. Or, el a votat împreună cu comuniștii pentru alegerea Dlui Candu în funcția de Președinte al Parlamentului și tot el a fost acel care a mers la comuniști, încercînd să obțină votul lor pentru Guvernul pe care l-a propus Parlamentului. Și șirul ciudăţeniilor comportamentului Dlui nu se termină aici. Spre exemplu, el a votat pentru candidatura lui Chiril Gaburici în partid, dar a refuzat să-l susțină în Parlament. Apropo, nu este pentru prima dată cînd Dl Leancă procedează altfel decît partidul. Spre exemplu, cînd PLDM și partenerii noștri din PPE l-au susținut la Președinția României pe Klaus Iohannis, Dl Leancă a decis să-l susțină pe Victor Ponta. În fine, toate aceste detalii îl privesc pe Dl Leancă, iar noi putem doar să constatăm aceste stranietăți în comportamentul Dlui”, a mai menţionat liderul PLDM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților