[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declaraţii făcute în exclusivitate de avocatul lui Vlad Filat
2 Decembrie

Deputatul Vlad Filat primește diferite mesaje de la anumiţi deținuți prin care este umilit și amenințat. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite CURENTUL.

„Greva foamei se datorează faptului că este în permanență umilit. Administrația penitenciarului inventează de fiecare dată anumite temeiuri care sunt nejustificate. în afară de asta, domnul Filat primește diferite mesaje atât în formă scrisă, cât și în formă verbală de la diferiți deținuți prin care este umilit. Este cumva și amenințat. Cuvintele sunt destul de necenzurate”, explică Igor Popa.

Avocatul a mai spus că, Filat solicită condiții minime pentru a-i asigura securitatea ca persoană și pentru a asigura un mod de detenție care este compatibil cu statutul său.

„Trebuie să diferențiem un deținut care a fost prim-ministrul Republicii Moldova de alți deținuți, care trebuie să dețină aceleași drepturi, dar ei nu sunt atât de vulnerabili. El când se deplasează din celula sa spre duș se întâmplă diferite situați când deținuții strigă în gura mare cuvinte necenzurate”, a adăugat Popa.

Totodată, Igor Popa susţine că, dacă dosarul ajunge în instantă, clientul său va fi eliberat din lipsă de probe.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților