[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declaraţie surprinzătoare a lui Vlad Filat!
17 Iunie

Pînă în 2017 ne propunem ca Moldova să obţină statutul de ţară candidat la aderare la Uniunea Europeană, iar aderarea propriu-zis va avea loc cel tîrziu în 2020. Declaraţia a fost făcută de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul unui interviu pentru IPN.

După cum relatează CURENTUL, el a spus că „de asemenea, ne propunem să valorificăm toate oportunităţile procesului de integrare europeană pentru a reintegra localităţile din stînga Nistrului în viaţa politică, economică şi spirituală a ţării, astfel încît şi concetăţenii noştri din Transnistria să poată beneficia din plin de progresul nostru spre Europa”.

Potrivit spuselor sale, „Republica Moldova trebuie să aibă un viitor european, menţinînd în acelaşi timp, relaţii strînse cu Rusia şi cu toţi vecinii din regiune”. „Avem o limbă europeană. Avem o cultură europeană. Cea mai mare parte din comerţul nostru este cu Europa. Iar cetăţenii noştri doresc condiţii europene de trai: mai multe locuri de muncă; salarii mai mari; mai mult comerţ şi investiţii; călătorii fără restricţii; drepturi cetăţeneşti protejate; mai multe oportunităţi pentru tineri şi femei”, a declarat liderul PLDM.

El a mai menţionat că „un viitor european înseamnă, de asemenea, un grad sporit de securitate pentru Republica Moldova”. „Da, sîntem un stat neutru prin Constituţie, dar nu putem fi neutri atunci cînd trebuie să ne alegem partenerii şi calea de dezvoltare”, a spus Vlad Filat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților