[ X ]
[ X ]
[ X ]
DECLARAŢIE: Preşedintele Nicolae Timofti a calculat greşit
21 Decembrie

Pe 14 decembrie, Nicolae Timofti a considerat că balanța de putere în Republica Moldova a rămas aceiași și nu a dorit să desemneze pe nimeni din lista prezentată de către Partidul Democrat. Despre asta scrie jurnalistul Victor Nichituş într-o postare pe blogul său, transmite CURENTUL.

„De asta a convocat o întâlnire cu ambasadori țărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău unde a declarat că structurile oligarhice vor să deturneze vectorul european al Republicii Moldova. Să înțelegem că cei patru candidați nominalizați de Partidul Democrat ar fi simpatizanții Federației Ruse? Ori că președintele moldovean consideră că doar Partidul Liberal Democrat este în drept să nominalizeze candidatul la funcția de prim ministru?”, scrie Nichituş.

În context, jurnalistul szsţine că status quo-ul politic nu mai există.

„PLDM-ul a pierdut dreptul de a nominaliza funcția de prim ministru. Domnul Timofti nu mai poate amâna decizia de desemnare a viitorului premier. Și da, Igor Dodon a procedat corect:Curtea Constituțională trebuie să se expună”, conchide Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților