[ X ]
[ X ]
[ X ]
DECLARAŢIE: „Politicienii moldoveni sunt condamnaţi să…”
9 Noiembrie

Indiferent de rezultatul evoluției situației politice din România, indiferent de numele viitorului premier al statului roman, Chișinăul va fi obligat să respecte cutuma de păstrare a apropierii de Uniunea Europeană. De această părere este jurnalistul Victor Nichituş, transmite CURENTUL.

Potrivit jurnalistului, în caz contrar, creditul de 150 de milioane de euro, pe care statul român s-a angajat să îl acorde, nu va mai veni la Chișinău. „Asta înseamnă numirea unui premier agreat de UE la Chișinău”, scrie jurnalistul.

Nichituş susţine că, imediat după terminarea acestei crize și a instaurării unui nou premier în Palatul Victoria, formațiunile politice românești vor intra în febra pregătirilor pentru campania electorală pentru parlamentarele din 2016, astfel încît nimeni nu va mai avea timp pentru intervenții în Moldova.

„Pretenția la care se va limita Bucureștiul oficial va fi cea a păstrării cursului de apropiere de UE. Prezența domnului Leancă în fruntea noului guvern moldovean, îi va mulțumi deplin pe cei din Aleea Alexandru (sediul Ministerului de Externe al României). Așa că, pe termen scurt, nimeni nu va veni să taie nodul gordian al politicii basarabene. Politicienii moldoveni sunt condamnați să găsească singuri ieșirea din criza politică pe care și-au provocat-o. Cu siguranță, dacă vor, deputații mai pot schimba contextul politic actual. Cum? E o altă poveste”, a conchis jurnalistul Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților