[ X ]
[ X ]
[ X ]
DECLARAŢIE: Organizarea referendumului de revocare a lui Dorin Chirtoacă în ziua alegerilor prezidenţiale este imposibilă
25 August

Organizarea referendumului de revocare a primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în ziua alegerilor prezidenţiale este imposibilă. Despre asta scrie pe o reţea de socializare preşedintele Grupului de iniţiativă, Victor Chironda, transmite CURENTUL.

„Cum am şi presupus, tergiversările continuă. Chirtoacă a depus o cerere de strămutare a pricinii la o altă instanţă. Mergem la Curtea Supremă de Justiţie. Asta înseamnă că organizarea referendumului în ziua alegerilor prezidenţiale este imposibilă. Tocarea iniţiativelor cetăţeneşti, a drepurilor democratice şi electorale în maşina de tocat a justiţiei moldoveneşti este încă un cadou al acestui stat cetăţenilor săi, în ajun de independentă. Referendumul oricum va fi organizat, doar că va costa cetăţenii 17 milioane de lei”, a scris Chironda.

Reamintim că, pe 1 august 2016, Judecătoria sectorului Centru a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea Primarului General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a stabilit termenul calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor. Decizia însă a fost atacă de primarul Dorin Chirtoacă la Curtea de Apel Chişinău.

referendum

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților