[ X ]
[ X ]
[ X ]
DECLARAŢIE: Cea dea doua desemnare a preşedintelui Timofti va fi agreată de PD
24 Decembrie

Începerea procedurii de demitere a șefului statului e complicată și de lungă durată, din care cauză nu nici nu va fi declanşată. Despre asta scrie jurnalistul Victor Nichituş într-o postare pe blogul său, transmite CURENTUL.

„Mai mulți comentatori politici se întreabă dacă, pentru numirea domnului Sturza  președintele Timofti ar putea fi demis? Care ar fi motivul? Sunt angajamente asumate de către domnul Timofti la preluarea acestei funcții? Că nu poate face nici un gest fără consultarea deputaților care l-au votat? Dacă așa ceva ar exista abia atunci ar exista o motivație, dar începerea procedurii de demitere a a șefului statului e complicată și de lungă durată. De asta nu va fi declanșată. Nu cred că sirenele mediatice moldovene, ori altcineva, îl vor influența pe domnul Timofti a doua oară. De asta, știindu-l un om cumpătat, nu mă aștept ca domnia sa să repete aceiași nominalizare”, scrie Nichituş.

În context, jurnalistul spune că, cea dea doua desemnare a președintelui Timofti va fi agreată de Partidul Democrat.

„Vrem sau nu, PDM-ul controlează în acest moment cel mai mare număr de deputați în Parlament. Transformarea deputaților comuniști în social democrați a fost făcută de dragul liberalilor domnului Ghimpu – ca să poată vota și ei. Domnul Lupu afirma că o viitoare platformă social democrată ar beneficia de voturile a 34 de deputați. De ce nu ar vota deputații liberali pentru recuperarea și salvarea Moldovei? Pentru un guvern de uniune  națională – un guvern al consensului pentru Moldova. Așa că la această platformă ar putea adera și alți deputați, fie ei populari europeni, liberali ori, de ce nu, liberal democrații moderați”, conchide Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților