[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deciziile luate în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate
7 Octombrie

Consiliul Suprem Securitate (CSS), convocat astăzi în şedinţă a adoptat mai multe decizii şi a venit cu recomandări la adresa mai multor instituţii de stat pentru asigurarea securităţii informaţionale a ţării, transmite CURENTUL.

Astfel, CSS recomandă Parlamentului să examineze, în mod prioritar, proiectele de acte legislative ce ţin de domeniile securităţii informaţionale, prevenirii şi combaterii infracţiunilor informatice şi de telecomunicaţii şi care au drept obiectiv asigurarea unui management al securităţii informaţionale naţionale, ajustat la standardele internaţionale.

De asemenea, CSS recomandă Guvernului să asigure executarea Planului de acţiuni privind implementarea Strategiei Naţionale de dezvoltare a societăţii informaţionale “Moldova Digitală 2020” şi crearea CERT-ului Naţional (centrul de reacţie la incidentele de securitate), care, suplimentar la funcţiile de bază, va defini un instrument comun în efectuarea campaniilor de informare a statului, a companiilor şi a cetăţenilor cu privire la crimele informatice, ameninţările şi căile de prevenire ale acestora.

La rîndul, Serviciul de Informaţii şi Securitate de comun cu alte autorităţi competente, trebuie să asigure elaborarea Concepţiei securităţii informaţionale a RM şi Strategiei de securitate informaţională a RM şi să intensifice acţiunile orientate spre reducerea impactului potenţialelor riscuri la adresa securităţii informaţionale.

CURENTUL.md precizează: Autorităţile vizate vor informa semestrial, Consiliul Suprem de Securitate despre  îndeplinirea prevederilor prezentei decizii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților