[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizie neașteptată: Mihail Formuzal se retrage!
2 Noiembrie

Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, liderul Partidului Regiunilor, se retrage de pe lista blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”. Despre aceasta anunță serviciul de presă al executivului de la Comrat.

Decizia a venit drept urmare a incidentului de ieri, de la frontiera ucraineană, cînd bașcanului nu i s-a permis trecerea în statul vecin.

Potrivit lui, analiza evenimentelor ce au loc în regiune, incluzînd țara vecină, demonstrează că interesul geopolitic este un factor determinant și e mai sus nu doar de interesul național, dar și de gîndirea rațională.

“Este imposibil să nu observăm, că în prezent, se încearcă să i se atribuie Rusiei imagine de inamic. În același timp se încearcă să se impună oamenilor ideea că în Găgăuzia apar în mod constant procese învăluite de mister. Toate aceste amenințări artificiale sunt create cu scopul de a demoniza Rusia și de a distrage atenția locuitorilor de la rezultatele slabe ale politicienilor de la guvernare. Nu există nicio îndoială că în toate procesele în curs de desfășurare este implicat SIS-ul”, a declarat bașcanul.

Mihail Formuzal își întrerupe activitatea în cadrul blocului, dar nu se oprește în realizarea acțiunilor care au drept scop îndeplinirea obiectivelor declarate anterior. El va continua prin Partidul Regiunilor să promoveze ideea de apropiere a RM de țările Uniunii Vamale.

Potrivit comunicatului, în timpul apropiat, bașcanul va veni cu mai multe detalii cu referire la evenimentele care se desfășoară în regiune și acțiunile sale în vederea realizării intereselor Republicii Moldova, contrare încercărilor de a înrăutăți relațiile cu Federația Rusa.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților