[ X ]
[ X ]
[ X ]
DECIS! Obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară vor fi dezinstalate
18 August

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a emis un ordin în care solicită ca toate obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară să fie scoase, informează CURENTUL.

Ordinul a fost emis pe data de 16 august, anul curent. Astfel, toate crucile dar și monumentele funerare din țară  urmează a fi dezinstalate  în decurs de șase luni de la data emiterii ordinului.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne,  Ministerul Culturii, Mitropolia Moldovei și cea a Basarabiei,  urmează să informeze cetățenii despre această decizie. În cazul în care aceste obiecte nu vor fi scoase de către rudele persoanelor decedate, atunci acestea urmează a fi duse în locuri speciale și oferite preoților care vor înhuma persoane social-vulnerabile sau fără adăpost.

Datele statistice arată că aceste obiecte reprezintă pericol și pentru șoferi.  Mai multe accidente rutiere s-au soldat anume din cauza monumentelor funerare care erau amplasate pe traseele din Chișinău,persoanele implicate  sfîrșind cu moartea sau ajungînd în spital cu diverse răni.

Reiterăm că, încă de la începutul anului 2016, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a organizat un grup de lucru format din specialiști din domeniul transporturilor, dar și membrii ai ONG-urilor și societății civile, unde au analizat această problemă și tocmai acum documentul a fost elaborat.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților