[ X ]
[ X ]
[ X ]
Debutul lui Leonid Bujor în noua funcţie
20 Ianuarie
foto: diez.md

Consilierul Premierului Iurie Leancă, responsabil de domeniile educaţie, ştiinţă, cultură şi sport, Leonid Bujor, ex-ministru al Educaţiei, a debutat cu o frumoasă acţiune în noua sa funcţie – cea de Preşedinte al Federaţiei Sportului Universitar din Moldova (FSUM).

Contactat de CURENTUL, Leonid Bujor a declarat că astăzi au demarat campionatele la șapte probe sportive, cu participarea echipelor profesorilor şi colaboratorilor instituțiilor de învățămînt superior din Moldova: minifotbal, volei, baschet, şah, dame etc. La probele sportive și-au confirmat participarea 11 echipe.

Competiţia a debutat cu meciurile de baschet. Primul meci la baschet a avut loc între echipele USM și UTM, încheindu-se cu victoria celor dintîi. În cel de-al doilea meci se întîlnesc echipele USMF și USEF.

Mîine vor demara competițiile la badminton. Săptămîna viitoare vor avea loc competițiile la șah și jocul de dame, iar la sfîrșitul lunii februarie se vor desfășura competițiile la minifotbal şi volei.

„Din luna martie încep competițiile de bază între echipele studenților. Sper foarte mult că vom reuși să antrenăm un număr cît mai mare de studenți”, a menționat Președintele FSUM.

Competiţiile sînt organizate de Federația Sportului Universitar din Moldova în parteneriat cu sindicatul din domeniul științei și educației (președinte – Dumitru Ivanov).

Președintele Federației își dorește în noua funcție să beneficieze de suport din partea rectorilor, sindicatului de ramură, a absolvenților instituțiilor de învățămînt, a businessmanilor, ca în rezultat să fie posibil de antrenat un număr cît mai mare de studenți în competițiile sportive.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților