[ X ]
[ X ]
[ X ]
Danemarca oferă sprijin Republicii Moldova pentru reformarea justiţiei
1 Iulie

Viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei, aflată în vizită oficială în Republica Moldova în perioada 30 iunie – 4 iulie, transmite CURENTUL.

Oficialii au discutat despre elaborarea şi implementarea, în comun cu Oficiul Consiliului Europei la Chişinău, a unui proiect privind consolidarea statului de drept, respectarea drepturilor omului și democrației în Republica Moldova.

Proiectul face parte din Strategia pentru Programul danez de vecinătate pentru perioada 2013-2017 și are drept scop ameliorarea situației la capitolul drepturile omului, îmbunătățirea procesului de creaţie legislativă, dar și a calității rapoartelor naționale de monitorizare a impactului reformei.

Oaspeţii au remarcat schimbările pozitive din ultimii ani și au apreciat modul în care Ministerul Justiției coordonează reformarea sistemului. În special, oficialii danezi s-au referit la Strategia de Reformă a Sectorului Justiției pentru anii 2011-2016 și la Planul de Acțiuni privind implementarea acesteia, unde este indicată fiecare acțiune și ce instituție este responsabilă de realizarea ei.

În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Republica Moldova, delegaţia MAE al Danemarcei a mai avut întrevederi cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cu cei ai Procuraturii Generale.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților