[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dacian Cioloş, la Chişinău: Guvernul României vrea să sprijine cetățenii RM
25 August

Rezultatele alegerilor prezidențiale din această toamnă vor transmite un semnal referitor la calea pe care Republica Moldova vrea să meargă în continuare. O asemenea declarație a fost făcută de Prim-ministrul Dacian Cioloș, aflat în vizită la Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul conferinței de presă susținută împreună cu Pavel Filip -Premierul Republicii Moldova, Dacian Cioloș a menționat că România continuă să fie un partener pragmatic și activ al Republicii Moldova și depune eforturi pentru mobilizarea și a altor capitale europene în scopul menținerii procesului de apropiere a RM de Uniunea Europeană.

„Desigur aceasta va depinde și de modul cum cetățenii RM vor aborda lucrurile pentru că România rămîne un partener pragmatic orientat spre acțiuni și rezultate vizibile și perceptibile pentru RM. Guvernul României vrea să sprijine cetățenii RM, reformele și angajamentele pentru valorile democratice”, a mai spus Premierul român.

Cioloș a menționat că este foarte important ca în perioada următoare în RM să se mențină stabilitatea.

„Sigur că urmează o campanie electorală, dar reformele trebuie să continue. România va acorda tot sprijinul în acest sens, într-un mod foarte pragmatic”, a mai spus Prim-ministrul României.

La rîndul său, Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că vizita omologului român are loc într-un moment semnificativ – Moldova va sărbători cea de-a 25-a aniversare de la proclamarea Independenței, dar e vorba și de împlinirea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

„România e un prieten devotat. care e mereu alături de RM, iar proiectul nostru este cel de a fi împreună în UE. Moldova urmărește nu doar să se racordeze la valorile europene, ci și să obțină realizări concrete, iar România fost și este cel mai consecvent susținător al RM pe drumul european și democratic”, a declarat Filip.

Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a mai spus că va fi consolidată cooperarea energetică între cele două state, dar și relațiile în alte domenii.

„L-am asigurat pe domnul Premier Cioloș că RM e fermă în calea integrării europene, realizarea reformelor din Acordul de Asociere. Integrarea europeană este proiectul nostru de țară, iar scopul nostru pînă în 2018 este stabilitate, reforme și integrare”, a precizat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a mulțumit Guvernului României pentru susținere financiară rambursabilă și nerambursabilă, dar și pentru ajutorul umanitar și expertiza oferită în procesul de integrare europeană.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților