[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dacian Cioloş a făcut ceea ce Guvernul nu a reuşit preţ de cîteva luni. Află detalii!
27 Mai

Fermierii din Republica Moldova vor ieşi masiv, mîine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a protesta împotriva politicilor Guvernului în domeniul agriculturii. Despre aceasta au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă Alexandru Slusari şi Valeriu Cosarciuc, transmite CURENTUL.

Potrivit celor doi, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, „Dacian Cioloş, a găsit timp să vorbească cu fermierii din Moldova în timpul vizitei sale de o zi în ţara noastră, în timp ce guvernarea nu a făcut acelaşi lucru în decurs de cîteva luni”.

„Sîntem decişi ca mîine la 11:00 să organizăm un miting al fermierilor din RM, la care să ne exprimăm dezacordul cu politicile Guvernului din sectorul agrar. Sîntem solidari cu cei care lucrează pe cîmpurile noastre. Vom veni masiv în PMAN. Guvernarea trebuie să înţeleagă că noi vom face tot pentru a ne obţine drepturile. Trebuie să arătăm că fermierii sînt solidari şi susţin integrarea europeană a ţării. Pînă în prezent, ideea eurointegrării în agricultură a fost una decorativă”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc.

La rîndul său, preşedintele Uniunii Naţionale a Producătorilor Agricoli UniAgroProtect, Alexandru Slusari, a menţionat că va fi o acţiune de protest paşnică, în cadrul căreia nu va fi promovat nici un partid politic.

„Ne pasă doar de politica agrară. Nu putem noi să modernizăm sectorul agrar cu aşa atitudine. Vom ieşi în PMAN cu cerinţele noastre privind dezvoltarea agriculturii. Propunerile noastre nu costă bani. Este vorba de necesitatea efectuării unor operaţiuni care vor face ordine pe piaţa produselor petroliere. Aşteptăm că mîine vor veni în piaţă şi o parte din transportatori. Sîntem susţinuţi şi de membrii sindicatelor din agricultură”, a spus acesta.

Valeriu Cosarciuc şi Alexandru Slusari susţin că acţiunea de mîine este un miting de demnitate al agricultorilor. Aceştia vor cere adoptarea unei legi prin care agricultura să fie declarată ramură strategică a economiei RM – lucru prevăzut în Strategia de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural din Republica Moldova 2014-2020.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților