[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea Supremă de Justiție va avea un vicepreședinte nou. Iată candidatul înaintat de CSM!
9 Iulie

Consiliul Superior al Magistraturii a înaintat Parlamentului Republicii Moldova propunerea de numire în funcție a noului vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, transmite Curentul.md

În temeiul Hotărîrii CSM din 1 iulie curent, Consiliul Superior al Magistraturii a înaintat candidatura judecătorului Petru Ursache spre desemnare în calitate de vicepreședinte al CSM, președinte al Colegiului penal al CSJ, pe un termen de 4 ani.

Candidatura a obținut calificativul „Excelent” din partea Colegiului de evaluare a performanțelor. Ursache a fost considerat compatibil cu funcția de judecător prin hotărîrea CSM din 2012 și deține gradul superior de calificare, conferit prin Decretul Președintelui interimar al Republicii Moldova în 2009. Totodată, pentru munca îndelungată și prodigioasă în domeniul jurisprudenței, contribuției substanțială la înfăptuirea justiției și merite în promovarea reformei judiciare și de drept, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 2012, i s-a conferit „Ordinul de Onoare” a Republicii Moldova. În 2012 i-a fost conferit, de către CSM, și titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”.

În prezent Petru Ursache activează la CSJ în calitate de judecător și vicepreședinte al Colegiului penal. Activează în cadrul Curții Supreme din anul 2007.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților