[ X ]
[ X ]
[ X ]
CURENTUL l-a găsit pe misteriosul businessman care e gata să plătească pentru referendumul din Găgăuzia. Iată ce a declarat el!
22 Ianuarie

CURENTUL l-a contactat astăzi pe businessmanul rus, Iurii Iakubov, originar din Republica Moldova, care a şocat ieri opinia publică prin anunţul său că este gata să achite toate cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea referendumului din 2 februarie din autonomia găgăuză privind statutul regiunii în cazul în care RM îşi pierde suveranitatea şi privind vectorul politicii externe a RM.

„Am auzit că Başcanul Mihail Formuzal a lansat un apel către populaţie să adune bani pentru acest referendum şi am decis să mă implic şi eu, susţinînd financiar desfăşurarea acestui plebiscit. Ştiu că le este greu din punct de vedere financiar şi nu am putut rămîne indiferent”, ne-a declarat Iurii Iakubov.

Businessmanul nu exclude că ar putea deveni ţinta unor campanii de intimidare pentru gestul său, care ar putea veni din partea autorităţilor RM, dar spune că nu se teme de nimic. „Nu exclud că ei pot inventa chiar şi dosare pe orice acuzare – droguri, armament etc. Dar nu mă tem, pentru că nu am făcut nimic ilegal. Ştiţi vorba ceea: dacă te temi de lup, nu te băga în pădure”, a mai declarat Iurii Iakubov.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților