[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum un partid politic din Moldova l-a făcut fericit pe un fermier
21 Iunie

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) se pare că e decis să ajute nu doar oamenii, în general, ci şi să intervină în fiecare caz în parte. Cel puţin aşa s-a procedat în cazul fermierului Vasile Fortună din satul Bursuceni, raionul Sîngerei, care prelucrează anual circa 50 de hectare de teren arabil, arendînd un tractor.

După cum relatează CURENTUL, fermierul întîmpina probleme legate de lipsa de informare, dar şi de birocraţie, atunci cînd vroia să aplice la proiecte pentru a obţine tehnică agricolă.

„Pentru a putea aplica la vre-un proiect este nevoie de nenumărate documente, certificate și hîrtii, care pe lîngă faptul că costă destul de mult, mai este și complicat să le perfectezi pentru cineva care nu cunoaște lucrurile. Anume de acest ajutor a și beneficiat Vasile Fortună, fiind informat și ghidat pas cu pas de către Valeriu Cosarciuc, prim-vicepreședintele PPRM și Victor Bejenari, președintele OT Sîngerei. La moment, Vasile Fortună lucrează cu propriul său tractor, la care se mai adaugă o stropitoare și o cositoare, iar pe viitor planifică să-și cumpere și celelalte unelte necesare”, se spune într-un comunicat al PPRM.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților