[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum se execută una din indicaţiile Premierului Leancă
11 Iulie

Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a inspectat, în după amiaza zilei de ieri, șantierul de construcție a grădiniței din Săiț cu scopul de a observa la ce etapa este construcția, transmite CURENTUL.

Ministrul a discutat cu reprezentantul antreprenorului general și directoarea grădiniței despre graficul de execuție a lucrărilor, respectarea documentației de proiect și termenul de finalizare a lucrărilor de construcție.

„Săptămînal sunt informat despre executarea lucrărilor, etapa de construcție, numărul de angajați ce muncesc pe șantier. După cele observate la fața locului și ținînd cont de graficul de execuție a lucrărilor consider că în luna august vom organiza recepție la terminarea lucrărilor. Actualmente sunt spre finalizare lucrările din interior” a menționat ministrul Marcel Răducan.

Totodată, ministrul s-a interesat dacă antreprenorul își onorează obligațiunile și față de cei care muncesc pe șantier, prin achitarea salariului la timp, punerea la dispoziție a materialelor de construcție, astfel, încît să fie urgentat graficul de execuție a lucrărilor.

Grădinița va fi disponibilă pentru 120 de copii cu posibilitatea de extindere pînă la 150 de locuri.

Costul total construcției constituie circa 13 mln lei, iar alte 3 mln lei vor fi oferiți de autoritățile locale pentru conectarea la rețelele de energie electrică, apă și canalizare, amenajarea teritoriului, procurarea mobilierului și a utilajului necesar pentru funcționarea grădiniței.

CURENTUL.md precizează: Guvernul a decis reconstrucția grădiniței de copii din satul Săiț, raionul Căușeni prin alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă, după ce în  luna octombrie a anului 2013, edificiul a fost mistuit în totalitate de flăcări.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților