[ X ]
[ X ]
[ X ]
CSM examinează cererile de demisie a unor judecători. Unul ar putea fi urmărit penal!
8 Aprilie

Pentru ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii au fost incluse spre examinare 16 cereri de demisie din funcția de judecător, dintre care 3 sunt de la Curtea Supremă de Justiție și 4 de la Curțile de Apel, iar pe numele unui alt judecător, Procuratura Generală a depus o cerere privind acordul CSM pentru urmărirea penală, transmite Curentul.md.

Din numărul total de cereri, cererea depusă de către judecătorul Vasile Selevestru a fost amînată, pe motivul că în privința acestuia au fost pronunțate decizii ale Colegiului Disciplinar, iar în una dintre ele se propune eliberarea magistratului din funcție. CSM urmează să valideze aceste propuneri. Astfel, în urma ședinței de astăzi, CSM ar putea propune Președintelui Republicii Moldova demisia a 15 judecători, în baza cererilor depuse de aceștia.

În acelaşi timp, Procuratura Generală a solicitat acordul CSM privind urmărirea și tragerea la răspundere penală a unui judecător de la Judecătoria Botanica, Chișinău, în cazul presupusului atac raider de la Victoribank SA. Cererea Procuraturii a fost depusă anterior, iar pînă în prezent examinarea acesteia a fost amînată de două ori, iar astăzi ar putea fi examinată.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților