[ X ]
CSM a dat acordul pentru cercetarea penală a unui magistrat
18 Februarie
foto: judecatori.evaluez.eu

Procurorul General, Corneliu Gurin, a primit astăzi acordul CSM la pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a unui judecător din cadrul Judecătoriei Căuşeni. Probele administrate rezultă o bănuială rezonabilă că acţiunile magistratului întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 307 alin.(1) Cod penal – pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărîri contrare legii, transmite Curentul.md.

Potrivit sursei, în luna august a anului 2013, magistratul a introdus în hotărîrea sa date ce nu corespund realităţii. Ca urmare a acţiunilor ilegale ale magistratului, au fost prejudiciate drepturile şi interesele ocrotite de lege ale participantului la proces, inclusiv dreptul la un proces echitabil, consfinţit de prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului. Prin acțiunile respective pot fi afectate grav interesele justiției și principiile statului de drept.

Odată eliberat acordul CSM, Procurorul General urmează să pornească în privinţa judecătorului urmărirea penală şi să asigure efectuarea acţiunilor procesuale care se impun pentru cercetarea completă şi obiectivă a cazului.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților