[ X ]
[ X ]
[ X ]
Corman: Ziua Europei trebuie să ne unească pe toţi
9 Mai

Fără 9 mai – Ziua Victoriei nu ar fi existat 9 mai – Ziua Europei. De această părere este preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, transmite CURENTUL.

„Ziua Europei este ziua păcii şi a unităţii – valori pe care ne-am angajat să le preţuim. Această zi trebuie să ne unească pe toţi. Politicienii au responsabilitatea comună de asigura liniştea şi asigura pacea şi bunăstarea ţării noastre”, a declarat Igor Corman.

Mai mult, speaker-ul a afirmat că trebuie de făcut în aşa fel încît să nu repetăm greşelile trecutului.  „Veteranii au luptat pentru ca noi să fim alături de familii, prieteni şi oameni la care ţinem. Nu trebuie să uităm că datoria noastră este să facem tot ce ne stă în puteri ca să nu repetăm greşelile trecutului”, a adăugat Corman.

În acelaşi timp, premierul Iurie Leancă a mulţumit veteranilor pentru pace.

„Al Doilea Război Mondial a fost una din cele mai mari tragedii, o tragedie din care trebuie să învăţăm. Vom aduce flori eroilor care mai sunt lîngă noi şi-i vom cinsti pe bunicii noştri. Tînăra generaţie trebuie să ştie că bunicii şi străbunii s-au sacrificat pentru noi. Veşnică memorie celor care azi nu sunt lîngă noi, dar vor rămîne mereu în inimile noastre”, a conchis şeful Executivului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților