[ X ]
[ X ]
[ X ]
Coraportori APCE: Moldova a înregistrat un progres în evoluţia reformei Procuraturii
15 Mai

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lise Christoffersen și Piotr Wach salută aprobarea de către Guvern a Legii privind Procuratura şi transmiterea acesteia pentru dezbateri Parlamentului. Declaraţii în acest sens au fost făcute de oficialii euroeni în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Scopul vizitei noastre este de a actualiza informaţia despre situaţia curentă din Republica Moldova. Ultima dată am fost în septembrie înainte de alegerile parlamentare. Un alt aspect care prezintă interes pentru noi este evolotuţia reformei Procuraturii. Această reformă se află pe calea sa spre Parlament şi am înregistrat şi un progres în acest sens”, a declarat Lise Christoffersen.

La rîndul său, Piotr Wach a spus că de data asta nu va fi efectuat un raport în rezultatul misiunii de monitorizare, ci doar o notă informativă extinsă care va fi audiată la şedinţa Comitetului de monitorizare din luna iunie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, cei doi coraportori au anunţat că vor efectua mîine o vizită în UTA Găgăuzia. Mai mult, aceştia au salutat crearea grupului de lucru pentru armonizarea legislaţiei cu privire la statutul sepcial al autonomiei. „Consiliul Europei deţine expertiza necesară şi vom fi fericiţi s-o punem la dispoziţia autorităţilor de la Chişinău şi Găgăuzia”,a adăugat aceasta.

De asemenea, coraportorii au vorbit şi despre blocajele anterioare în privinţa alegerii şefului statului.

„Vrem să ne asigurăm că blocajul va fi evitat la următoarele alegeri prezidenţiale care vor avea loc anul viitor. Sperăm că pînă la urmă Parlamentul va reuşi să introducă amendamentele necesare în Constituţie astfel ca alegerile prezindenţiale să se producă, iar reformele să fie continuate”, a conchis Lise Christoffersen.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților