[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Marii Adunări Naționale a avut o nouă şedinţă. Detalii!
9 Septembrie

Consiliul Marii Adunări Naționale a avut în această dimineață o nouă ședință, în cadrul căreia s-au decis mai multe chestiuni, ce vor avea loc pe parcursul zilei de astăzi, dar și la finele săptămînii. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvînt al Consiliului, Vasile Năstase, transmite CURENTUL.

Vasile Năstase a declarat că, grupul de intermediere și reprezentare al Consiliului Marii Adunări Naționale va merge astăzi,  la orele 14.00 la Preşedinţia R. Moldova, unde vor solicită o întîlnire cu șeful statului, președintele Parlamentului și Premierul.

”S-a decis ca să mergem acolo, ca să nu dăm curs nici unei speculații legate de faptul că, Consiliul nu vrea să se întîlnească. Noi vom merge pînă în pînzele albe să ne întîlnim și să transmitem proclamația Marii Adunări Naționale”, a precizat el.

Totodată, Consiliul a solicitat ca la orele 17.00 să aibă loc o întrevedere cu reprezentanții AIE3, Vlad Filat, Marian Lupu, Mihai Ghimpu, dar și “nu ar fi rău să fie prezent și Vladimir Plahotniuc”.

De asemenea, Vasile Năstase a făcut un apel către populația R. Moldova.

”Facem apel către populația RM, ca sîmbătă și duminică, să vină în PMAN și să fie alături de noi, aici, iar duminică de la orele 12.00, vom face un anunț de o importanță majoră către cetățeni”, a mai spus purtătorul de cuvînt.

Vasile Năstase a mai anunțat că,  vineri, la orele 21.00, va avea loc o seară a presei libere și independente. ”Invităm să participe toată presa liberă și independentă. Vorbitori vor fi jurnaliști de top din RM”, a conchis  Năstase.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților