[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Europei a lansat proiectul „Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova”
15 Iulie

Consiliul Europei a lansat astăzi proiectul „Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova”, transmite CURENTUL.

„Au fost înregistrate progrese, a fost adoptată în prima lectură Legea cu privire la procuratură. Sîntem gata să susţinem autorităţile din Moldova să aducă legislaţia naţională la standardele europene”, a declarat Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu a spus că lansarea proiectului coincide cu împlinirea a 20 de ani de cînd Republica Moldova este membră a Consiliului Europei.

„În unele domenii am avansat destul de mult, în altele mai puţine. Un prim pas a fost votarea în prima lectură a Legii cu privire la procuratură. Cred că mai avem nevoie de un impuls din partea autorităţilor. Ministerul Justiţiei trebuie să dea acest impuls ca proiectul de lege să fie votat în lectură finală. Imediat după acest lucru va trebuie adoptat cadrul legislativ cu ajutorul căruia să pornim reformarea organelor procuraturii”, a afirmat Vladimir Grosu.

La rîndul său, procurorul general Corneliu Gurin a salutat lansarea acestui proiect al Consiliului Europei. „Sperăm că noua lege a procuraturii va fi votată în lectură finală cît mai curînd. Avem mult de lucru dar sîntem încrezători că vom reuşi”, a menţionat acesta.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților