[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul de Observatori al FPM Moldova a aprobat planul de acțiuni pentru finalizarea Programului Compact
11 Noiembrie

Consiliul de Observatori (CO) al FPM Moldova a aprobat astăzi planul de finalizare a Programului Compact de 262 de milioane de dolari al Guvernului SUA, informează CURENTUL.

Potrivit planului, în 2015 FPM Moldova, instituția care pune în aplicare Programul Compact, va asigura executarea lucrărilor de reabilitare a opt sisteme de irigare care urmează să fie date în exploatare în vara anului viitor, va monitoriza calitatea drumului Sărăteni-Soroca reabilitat și deschis pentru traficul rutier, va continua creditarea infrastructurii post-recoltare etc.

Vicedirectorul misiunii Corporaţiei Provocările Mileniului, Jeffrey Goveia, a informat membrii CO că planul aprobat urmează să fie revizuit în 2015, în funcţie de rezultatul derulării activităţilor Programului Compact.

La rîndul său, premierul Iurie Leancă a vorbit despre necesitatea utilizării resurselor FPM Moldova pentru punerea în aplicare a unor noi proiecte de dezvoltare a infrastructurii după finalizarea Programului Compact.

Totodată, CO a aprobat realocarea sumei de 1,2 milioane dolari din fondurile Compact pentru susținerea fermierilor mici care intenționează să procure echipamente de irigare și să dezvolte afaceri agricole.

CURENTUL.md menționează: Programul Compact se încheie oficial  pe 1 septembrie 2015. Programul Compact, finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului, are o valoare de 262 milioane USD și își propune să contribuie în perioada 2010-2015 la creşterea veniturilor populaţiei din Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților