[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilierul ministrului Sula va activa concomitent în trei funcţii
11 Iulie

Consilierul ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, Alexandru Tonu va activa concomitent în trei funcţii, transmite CURENTUL.

În urma alegerilor locale generale din 14 iunie 2015, Alexandru Tonu a devenit consilier raional în Consiliul raional Ialoveni, dar şi consilier sătesc la Bardar, acelaşi Raion.

„Conform tuturor prevederilor legale electorale, am tot dreptul de a activa în Consiliul raional Ialoveni chiar dacă sunt angajat la Minister. Plus la această mai sunt și consilier sătesc la Bardar, Ialoveni. Potrivit legii cu privire la administrația publică locală și legii cu privire la statutul alesului local, consilierul local este degrevat de la locul de muncă pe perioada desfășurării ședințelor consiliului. Conducerea Ministerului este la curent cu activitățile locale și nu prezintă greutăți pentru mine să încep ziua de muncă la 07:15 pentru a recupera orele muncite la consiliu”, a declarat Alexandru.

De asemenea, el a explicat de ce a acceptat această provocare.

„În primul rând am decis să accept să reprezint satul natal în consiliul raional datorită echipei de tineri care m-au susținut în ultimele campanii electorale. Plus la aceasta am hotărât să aplic cunoștințele și experiența acumulată în consiliul sătesc și la nivel de raion, în special pentru atragerea investițiilor necesare pentru comunitatea în care mă regăsesc”, a adăugat Alexandru Tonu.

Fiind întrebat despre obiectivele pe care şi le-a pus în faţă în noile funcţii, acesta a spus: „În calitate de consilier raional, vreau în primul rând să asigur un grad cât mai înalt de transparență a activității administrației publice la nivel de raion. Și știu că dl Dimitriu, după cum l-am cunoscut în postură de șef, va susține aceste inițiative și vom munci cu toții pentru eliminarea prăpastiei create artificial de cineva între primării, sate și conducerea raionului! Un alt obiectiv major este atragerea finanțărilor externe pentru raion, în special din programele transfrontaliere și de asistență europeană. Infrastructura locală la sigur va fi reabilitată treptat din surse locale, dar pentru transferul de experiență și cultivarea spiritului civic european avem nevoie de suport din afară”, a conchis Alexandru Tonu.

Adrian Platon 



Inapoi la arhiva noutaților