[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilier prezidenţial: Lipseşte o politică de stat în domeniul securităţii informaţionale
7 Octombrie

Preşedintele Nicolae Timofti a convocat astăzi şedinţa Consiliului Supre de Securitate. Pe ordinea zilei au fost incluse două subiecte: securitatea informațională a Republicii Moldova și capacitățile de asigurare a securității informației de către instituțiile abilitate şi Impactul evoluțiilor din regiune asupra Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

După şedinţă, consilierul prezidenţial în domeniul apărării şi securităţii naţionale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră, a declarat că sînt multe probleme care nu sînt reglementate de lege.

„Lipseşte o abordare de sistem şi o politică de stat în domeniul securităţii informaţionale. Este necesar de elaborat Concepţia Securităţii Informaţionale. Sînt multe lacune în legislaţia naţională”, a menţionat acesta.

La rîndul său, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip a spus că în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate nu a fost scos în evidenţă ceva grav ce se întîmplă în Republica Moldova.

Discuţiile de azi sînt o prevenire a atacurilor cibernetice. Republica Moldova se află între două ţări din topul celor 10 ţări cele mai atacate din lume, Ucraina şi România. Ne pare bine că Moldova nu se află în acest top. Republica Moldova face faţă provocărilor. Nu sînt riscuri iminente”, a conchis Pavel Filip.

Totodată, conducerea de vîrf a ţării a plecat de la Reşedinţa de Stat fără a face declaraţii pentru presă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților