[ X ]
Consilier local şi soţia acestuia, cercetaţi penal într-un dosar de corupţie
10 Iulie

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, au reținut cu puțin timp în urmă un consilier din cadrul Consiliului local al satului Ghelăuza, raionul Străşeni, într-un dosar de corupţie, transmite Curentul.md

Potrivit celui care l-a denunțat, alesul local a pretins 3600 de lei pentru a-l ajuta să ia în arendă aproximativ 10 hectare de teren agricol, susţinînd că are influenţă asupra membrilor Consiliului şi că-i poate determina să ia o decizie favorabilă.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timpul primirii tranșei de 1300 lei, după ce zilele trecute primise prima tranșă de 1200 de lei sub controlul CNA.

Banii au fost transmişi în faţa Primăriei satului Ghelăuza, iar reţinerea acestuia a avut loc la domiciliu. Bănuitul a reuşit să transmită banii soţiei care a încercat să-i ascundă, însă în urma percheziţiei, banii au fost ridicaţi.

Atît consilierul, cît şi soţia acestuia au fost escortaţi la sediul CNA unde sunt audiaţi în calitate de bănuiţi.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Soţia acestuia va fi cercetată pentru complicitate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților