[ X ]
[ X ]
[ X ]
Congresul SUA va adopta o rezoluție de susținere a Republicii Moldova
3 Iulie

Congresul SUA preconizează să adopte, pe parcursul lunii iulie curent, o rezoluție de susținere a Republicii Moldova prin sprijin pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a RM, pentru consolidarea reformelor democratice. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii vicepreședintelui Parlamentului Andrian Candu cu Jamie Fly, Consilier, Comitetul pentru relații externe al Senatului Statelor Unite ale Americii (SUA) și Thomas Goffus, membru al Comitetului pentru servicii armate al Senatului american, transmite CURENTUL.

Reprezentanții Senatului american au felicitat Republica Moldova pentru ratificarea Acordului de Asociere cu UE, menționînd că, sînt onorați să fie la Chișinău chiar în ziua în care Parlamentul a votat documentul, și să vadă reacțiile de bucurie ale cetățenilor, reiterînd sprijinul ferm pentru aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova.

Oficialii au discutat despre necesitatea intensificării relațiilor economice și comerciale dintre cele două țări, inclusiv prin atragerea investițiilor americane în economia Republicii Moldova și organizarea unor misiuni economice în SUA în vederea prezentării agenților economici moldoveni.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost discutate și subiecte referitoare la dezvoltarea relațiilor moldo-americane, prioritățile agendei europene a Republicii Moldova, asigurarea securității naționale și energetice a țării, evoluțiile din regiune, măsurile de consolidare a încrederii între cetățenii de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

La rîndul său, Andrian Candu a mulțumit pentru sprijinul politic și financiar oferit de SUA prin intermediul programelor menite să susțină modernizarea Republicii Moldova. ”Ne dorim și în continuare susținerea SUA la nivel politic și economic pentru a continua drumul european al țării noastre. Ratificarea Acordului de Asociere oferă Republicii Moldova un nou nivel de dezvoltare”, a menționat Candu.

La întrevedere a participat şi Președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – SUA, Valeriu Ghilețchi.

CURENTUL precizează: Delegaţia americană efectuează o vizită în Republica Moldova, în cadrul unui turneu regional ce include Georgia, Ucraina și Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților