[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea PPCD anunță că partidul va participa la alegerile din toamnă
5 August

Conducerea Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD) a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că partidul va participa la următoarele alegeri, din toamna acestui an, transmite CURENTUL.

Decizia de participare la alegeri a fost luată de către Consiliul Național al PPCD, adoptată la sfîrșitul săptămînii trecute. Primul pe lista electorală a PPCD va fi Iurie Roșca, fostul președinte al PPCD, a informat Victor Ciobanu, actualul președinte al partidului.

Roșca a prezentat viitorul program electoral al PPCD, însă înainte de aceasta a ținut un discurs despre istoria politicii moldovenești din 2009 pînă în prezent. În opinia lui Roșca, în 2009 puterea de stat a fost acaparată de o „mînă de șarlatani”, prin lovitură de stat, vinovații căreia trebuie trași la răspundere penală. În aceeași ordine, Roșca a susținut că Moldova este într-o criză economico-socială severă, iar semnarea Acordului de asociere și liber schimb cu UE a transformat Moldova într-o „colonie economică pentru marile companii internaționale”.

Privitor la platforma electorală a PPCD, Roșca a susținut că țara trebuie să renască economic, iar la bază trebuie să fie suveranitatea economică, cu protecția pieței naționale împotriva produselor similare importate din alte țări. Prioritatea țării, potrivit PPCD, este redeschiderea piețelor din spațiul CSI și Federația Rusă.

Iurie Roșca s-a referit și la politica externă, spunînd că Moldova trebuie să aibă cu toți relații egale.

Fostul președinte al PPCD a ținut discursul de lansare și în limba rusă.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților