[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea BNM va fi audiată de către Comisia de anchetă privind situația din sistemul financiar-bancar
3 Martie

Conducerea Băncii Naționale a Moldovei, în frunte cu Dorin Drăguțanu, va fi audiată la data de 6 martie (vineri) de către Comisia de anchetă privind situația din sistemul financiar-bancar. Declarația a fost făcută de președintele comisiei, Marcel Răducan, după ședința de astăzi, transmite CURENTUL.

Marcel Răducan a menționat că, comisia a expediat un șir de întrebări către organele abilitate precum Banca Națională a Moldovei, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Serviciul de Informație și Securitate, dar și Centrul Național Anticorupție, iar acum examinează răspunsurile parvenite.

„O parte dintre răspunsuri au parvenit astăzi, o parte vor fi gata pentru ședința de săptămîna viitoare, pentru ca vineri să fim pregătiți pentru o discuție mai largă cu BNM. Am făcut o invitație către Guvernatorul BNM și a responsabililor de pe piața valutară din cadrul BNM pentru vineri, pentru a le pune mai multe întrebări”, a precizat el.

Totodată, președintele comisiei a mai spus că, cel mai probabil, pentru o discuție vor fi invitați și ex-Premierii, Vlad Filat și Iurie Leancă.

„Comisia de anchetă s-a sesizat în urma unor declarații făcute de Iurie Leancă, la un post de televiziune, și cred că îi vom invita într-una din zile pentru o discuție”, a spus deputatul.

În același context, Marcel Răducan a mai anunțat că, luînd în calcul volumul mare de informații solicitat de la organele abilitate,  durează pregătirea raportului.

„Dacă nu ne vom încadra în timpul rămas vom cere plenului Parlamentului să ne mai prelungească durata împuternicirilor comisiei cu 10 zile lucrătoare, ca să venim în fața plenului Parlamentului cu un raport amplu și cu niște concluzii bine puse la punct”, a conchis Răducan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților