[ X ]
[ X ]
[ X ]
Concluzie: Dorin Chirtoacă nu are șanse pentru a cîștiga din nou primăria Chișinău
28 Aprilie

Fără sprijinul PLDM și PD, liberalul Dorin Chirtoacă nu are șanse pentru a câștiga din nou primăria Chișinău. La această concluzie a ajuns cunoscutul jurnalist Victor Nichituş, transmite CURENTUL.

„Resurselor financiare ruse care se pare vor fi discret alocate candidatului Greceanâi ori Ilian Cașu, li se vor opune resursele financiare moldovenești – încă un motiv pentru care domnul Voronin a făcut apel la omul de afaceri Vasile Chirtoacă. În bătălia resurselor, Partidul Liberal este net dezavantajat – nefiind la guvernare liberalii nu mai pot arunca cu banii în stânga și în dreapta”, scrie jurnalistul într-o postare pe blogul său.

Potrivit lui Nichituş, marea necunoscută a acestei ecuații electorale ține de modul de comportament electoral al Alianței politice Moldova Europeană.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunţat, că numele candidatul la funcţia de primar al capitalei va fi anunțat cât de curând. Liderul liberal-democrat, Vlad Filat, a declarat că acesta va fi „o candidatură puternică, un profesionist adevărat, care va propune soluţii pentru problemele cu care se confruntă capitala”. Deci – vom avea încă doi candidați la fotoliul de primar – unul din partea liberal democraților și un altul din partea Partidului Democrat. Ce conduită vor avea cei doi față de Dorin Chirtoacă?”, se întreabă Victor Nichituş.

Totodată, acesta susţine că multimilionarul Vasile Chirtoca, candidatul PCRM la funcţia de primar de Chişinău, are toate şansele că treacă în turul doi al alegerilor locale. „Şansele domniei sale țin și de capacitățile ridicate de a investi în materiale electorale. Domnia sa are suficiente resurse financiare pentru a face acest lucru”, a conchis jurnalistul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților