[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comunitatea științifică alege astăzi noul președinte al AȘM
17 Aprilie

Asambleea Academiei de Științe a Moldovei urmează să examineze astăzi candidaturile pentru ocuparea funcției de Președinte al instituției, transmite Curentul.md

În cadrul şedinţei va fi prezentat raportul preşedintelui Comisiei de alegere a preşedintelui AŞM, academicianul Valeriu Rudic, după care, candidaţii la funcţia de preşedinte al AŞM îşi vor prezenta programele de activitate pentru 2014-2019.

La funcţia de preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei s-au înscris patru candidaţi: academicienii Leonid Culiuc, Valeriu Pasat, Gheorghe Duca şi Valeriu Canţer, care vor fi votaţi de membrii Asambleei.

Asambleea AȘM este organul suprem de conducere al comunităţii ştiinţifice, constituit din membri titulari, membri corespondenţi, doctori habilitaţi şi reprezentanţi ai universităţilor şi instituţiilor de cercetare, aleşi de adunările secţiilor de ştiinţe.

Candidatul cu cele mai mari șanse este academicianul Gheorghe Duca. Acesta a vorbit presei despre presiunile care se exercită asupra sa, prin acuzații nefondate din parte concurenților. În următorul mandat, academicianul Duca își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă în continuare a AȘM și a științei naționale.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților