[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comuniştii şi liberal-reformatorii s-au luat la ceartă în Parlament. Au cerut demisia!
16 Aprilie

Deputatul comunist Grigore Petrenco a solicitat astăzi preşedintelui Parlamentului revocarea Anei Guţu din funcţia de preşedintele al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, transmite CURENTUL.

Parlamentarul PCRM a motivat cererea sa prin faptul că Ana Guţu nu s-a prezentat la o întâlnire cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. „Doamna Guţu nu este simplu deputat şi trebuie să fie responsabilă de ceea ce face”, a spus Petrenco.

În acelaşi timp, Ana Guţu a cerut retragerea imunităţii parlamentare a deputatului Grigore Petrenco.

„Întîlnirea cu Thorbjørn Jagland a fost programată în calitate de candidat la europarlamentare. În acel moment am avut o întîlnire cu funcţionarii CEDO şi nu am putut să fiu prezentă. Grigore Petrenco nu reprezintă interesele RM, dar ale altui stat. În cadrul sesiunii APCE, Grigore Petrenco a vorbit la unison cu reprezentanţii ruşi. Trebuie să-i fie retrasă imunitatea parlamentară”, a declarat Ana Guţu.

După ce propunerea deputatului comunist nu a fost acceptată, Grigore Petrenco a sugerat că speaker-ul Igor Corman ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru toate declaraţiile făcute de Ana Guţu în parlamentul RM, dar şi în cadrul organismelor internaţionale.

„Mai citiţi Regulamentul Parlamentului, pe urma voi studia sugestiile dvs”, i-a răspuns Igor Corman.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților