[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comuniștii promit salarii și pensii mai mari, dacă ajung la guvernare
21 Noiembrie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) promite salarii şi pensii mai mari în cazul dacă ajung din nou la guvernare, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Despre aceasta au anunţat deputaţii PCRM Oxana Domenti şi Inna Şupac în cadrul unei conferinţe de presă .

Reprezentanţii PCRM au venit şi de această dată cu critici la adresa guvernării. 

„Guvernul începînd cu 2011 a anulat compensaţiile nominative, care erau anual ajustate la majorarea preţurilor. Trei patru ani în urmă, oamenii procurau cărbunele cu tona. Acum este un lux sa procuri cărbunele cu tona. Taxele sociale au fost în continuă creştere”, a declarat Domenti.

De asemenea, aceasta susţine că sistemul de sănătate a fost mereu subfinanţat în ultimii 4 ani. „Ritmul de creştere a salariilor a încetinit de 5 ori. Majorarea timp de 4 ani a fost de doar 6%. Noi promitem să nu majorăm preţul poliţei de asigurare, dar să investim mai mulţi bani în medicină”, a adăugat deputatul PCRM.

Un alt deputat comunist, Inna Şupac a criticat dur reformele din educaţie. „Numai un procent din populaţie este satisfăcut de reformele din educaţie. Este vorba de cei 9 rectori ai universităţilor de stat”, a conchis Şupac.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților