[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia de la Veneţia a făcut un anunţ care vizează RM. Iată ce se va întîmpla în curînd!
12 Septembrie

Comisia de la Veneția se va expune public asupra proiectului de Lege cu privire la statutul etnocultural al raionului Taraclia, după ce documentul va fi discutat la una din următoarele ședințe. Anunţul a fost făcut de o delegaţie a Comisiei de la Veneţia, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

La Chişinău, membrii delegaţiei au avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat prevederile respectivului proiect de lege, protecția minorităților naționale în Republica Moldova, precum și evoluțiile politice din țară în contextul scrutinului prezidențial din octombrie.

Speakerul a apreciat interesul cu care Consiliul Europei urmăreşte evoluţiile din țara noastră, menționând că expertiza oferită este utilă în eforturile de implementare accelerată a agendei de reforme în Republica Moldova. Andrian Candu s-a referit și la prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului, care vor viza controlul parlamentar și evaluarea implementării legilor.

”Până la alegerile prezidențiale, pe agenda parlamentară nu se vor regăsi subiecte care ar provoca dezbateri politice intense, pentru a nu utiliza tribuna Parlamentului în scopuri electorale. Proiectele care se vor regăsi pe ordinea de zi vor fi cele de  interes public, cum ar fi, de exemplu, asigurarea securității sectorului energetic, îndeplinirea precondițiilor FMI etc.”, a declarat Andrian Candu.

Precizăm că, delegația Comisiei de la Veneția efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 11-14 septembrie 2016. Oficialii vor avea mai multe întrevederi cu deputați, miniștri, precum și cu reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău. Totodată, delegația Comisiei de la Veneția va efectua o vizită și la Taraclia.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților