[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentator politic: Avem nevoie să găsim ceva unic, ceva al nostru, ceva ce producem unic
25 August

În cei 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, elitele politice au reușit să mărească prăpastia dintre guvernare și cetățeni. Declarația a fost făcută de preşedintele Ligii tineretului rus din Republica Moldova, Igor Tuleanţev, în cadrul conferinței internaționale „25 de ani de la declararea Independenței: trecutul, prezentul, viitorul”, transmite CURENTUL.

Tuleanțev a spus că în Republica Moldova trăiește cel mai independent popor, pentru că de cetățeni nu depinde absolut nimic.

„În acești 25 de ani oamenii au uitat să trăiască, ei au învățat să supraviețuiască”, a precizat preşedintele Ligii tineretului rus din Republica Moldova.

Igor Tuleanțev a mai propus ca participanții la conferință să elaboreze o rezoluție cu zeci de prevederi.
În cadrul conferinței, Iurie Roșca, fost lider al PPCD, a menționat că Federația Rusă poate trăi fără Republica Moldova, dar RM fără Rusia – nu.

„Republica Moldova poate avea viitor și fără a fi membru al structurilor europene. Viziunile noastre diferite asupra mai multor aspecte fundamentale trebuie privite complementar, trebuie să găsim limbă comună și să elaborăm o viziune comună a societății, în care toți să se simtă liber”, a spus Roșca.

Și comentatorul politic Alexei Tulbure este de părerea că trebuie să existe o unitate în societate. „Avem nevoie să găsim ceva unic, ceva al nostru, ceva ce producem unic și să punem mare accent pe asta pentru a putea reuși la nivel internațional”, a precizat Tulbure, subliniind necesitatea constituirii unui stat democratic.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților