[ X ]
[ X ]
[ X ]
Coaliția de guvernare la capăt de mandat. Află ce nu a reușit să înființeze!
2 Mai
foto: ipn.md

Mai mulți politicieni susțin că următoarele alegeri parlamentare ar putea avea loc în luna noiembrie 2014, iar ziua alegerilor ar fi de fapt și momentul încheierii existenței actualei Coaliții Proeuropene, constituită în baza Acordului semnat între partide în anul 2013.

Potrivit Acordului, în scurt timp după investirea Guvernului Leancă urma să fie instituit Corpul de control al Prim-ministrului, precum și Agenția venituri publice.

Deputatul PLDM, Veaceslav Ioniță, a spus că probabilitatea realizării ambelor obiective este foarte, foarte mică. „Corpul de control este o structură care pe mulți îngrijorează. Iar Agenția veniturilor presupune o reformă mult prea complexă pentru a risca înainte de alegeri”, a mai punctat deputatul pentru Curentul.md

Corpul de control al Prim-ministrului urma să verifice corectitudinea executării hotărîrilor Guvernului și despozițiile premierului. Agenția venituri publice urma să încorporeze Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal, cu subordonare directă Guvernului. În prezent, Serviciul Fiscal de Stat și cel Vamal activează separat și se supun Ministerului Finanțelor.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților