[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNTM solicită promovarea tinerilor în procesul decizional
24 Iulie

Reprezentanții Consiliului Național al Tineretului din Moldova (CNTM) au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au solicitat promovarea tinerilor în procesul decizional, transmite CURENTUL.

Tinerii au menționat că părerea lor contează într-o guvernare democrată, iar pentru a fi auziți este necesar ca partidele politice să susțină în continuare implicarea tinerilor în viața politică și în procesul decizional.

„Tinerii trebuie să aibă o reprezentare mai mare în Parlament, trebuie să aibă o voce”, a declarat Nicolae Panfil, reprezentantul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.

La aceeași conferință de presă au fost prezenți reprezentanții tinerilor din mai multe partide. În opinia acestora, tinerii trebuie să fie mai activi și trebuie să aibă o pondere mai mare în listele electorale. „De tineri depinde în mare parte reformele care urmează să fie implementate în baza Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, a declarat Petru Iarmaliuc (PLR).

Andrei Spînu (PLDM) a declarat că susține demersul CNTM cu privire la reprezentarea tinerilor în instituțiile locale și centrale la o scară mai mare. „Cunoaștem cu toți că proiectele organizate de aripile de tineret sunt îndreptate spre beneficiul public, întrucît promovează instituțiile statului, aduc proiecte străine aici acasă. Noi susținem apelul pornit în Parlament de către CNTM, pentru că prin aprobarea unei cote pentru tineret îi vom face pe tineri să rămînă acasă”, a mai adăugat sursa.

Ion Ceban (PL) a menționat că tinerii au fost promovați în anumite domenii în care au făcut față, iar majorarea cotei de reprezentare a tinerilor este spre beneficiul țării.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților