[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNPM îl susține pe Premierul Valeriu Streleț în realizarea obiectivelor Guvernului
7 August

Premierul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu membrii Biroului Permanent al Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM). În cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat subiecte ce vizează situaţia social-economică din ţară, în special asigurarea transparenţei decizionale, lupta cu corupția și reforma justiției, transportul ilicit, lipsa personalului calificat. De asemenea, s-a reiterat necesitatea stabilirii unui mecanism de colaborare între patronate și instituțiile statului, transmite CURENTUL.

„Această întâlnire este un prim semnal că sunt deschis pentru a discuta și a mă consulta cu patronatele ori de câte ori va fi necesar. Mizez pe un dialog constructiv”, a spus Șeful Executivului.

Președintele CNPM, Leonid Cerescu, a declarat: „Dacă va fi un dialog deschis, Vă asigurăm că veți aveți toată susținerea din partea patronatelor pentru realizarea sarcinilor care stau în fața Guvernul pe care-l conduceți”.

În context, Leonid Cerescu a venit cu propunerea ca Premierul să fie coordonatorului Comisiei Naţionale pentru Consultări și Negocieri Colective. De asemenea, membrii Biroului Permanent al CNPM au declarat că sunt gata să participe la discuțiile privind elaborarea Cadrului Bugetar pe Termen Mediu (2016-2018), Legii bugetului de stat pentru 2016, bugetului asigurărilor sociale de stat și cel al asigurărilor medicale.

Conducerea CNPM a sugerat Premierului să nu admită examinarea şi aprobarea, în ședințele de Guvern, a proiectelor de acte legislative și normative privind mediul de afaceri, fără avizele Grupului de lucru pentru reglementarea activităţii de întreprinzător.

Președintele CNPM, Leonid Cerescu, l-a felicitat pe Valeriu Streleț cu prilejul numirii în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova și i-a mulțumit pentru interesul pe care l-a manifestat față problemele înaintate de către patronate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților