[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNPM a venit cu o adresare publică către Guvernul Republicii Moldova
23 Februarie

Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) își exprimă profunda îngrijorare cu privire la situația creată în piețele valutară și de credit din Republica Moldova, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al CNPM.

„Având în vedere deprecierea bruscă a monedei naționale Biroul Permanent al CNPM în ședința sa din 19 februarie 2015 a decis să vină cu o adresare publică”, se spune în document.

Astfel, CNPM invită oamenii de afaceri, băncile, factorii de decizie și politicienii să facă uz de toate instrumentele de care dispun pentru a calma spiritele și a nu admite speculări bazate pe panică.

De asemenea, Patronatele solicită Prim-ministrului Republicii Moldova, convocarea imediată a Comitetului Național de Stabilitate Financiară, care are atribuția de a asigura o coordonare adecvată între autoritățile publice în caz de șocuri financiare extraordinare;

Mai mult, CNPM face un apel către Guvern să demareze elaborarea un Plan național Anticriză, care să aibă la bază propunerile rezultate de pe urma dezbaterilor menționate mai jos precum și un set de politici cu obiective sectoriale pe termen mediu și lung.

Totodată, vineri 27 februarie la orele 10:00 CNPM va organiza o masă rotundă cu invitarea reprezentanților comunității oamenilor de afaceri, ai sectorului bancar, ai BNM, ai Guvernului, ai organismelor financiare internaționale și ai altor experți economiști.

CNPM urmăreşte prin intermediul acestei mese rotunde identificarea elementelor ce destabilizează situația pe piața valutară, riscurilor imediate, care ce pot duce la blocaje atât în activitatea agenților economici cât și ai sectorului bancar precum și elaborarea de propuneri de politici și acțiuni necesare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților