[ X ]
CNI a iniţiat procedura de control în privinţa Mariei Postoico
17 Iulie

Comisia Națională de Integritate (CNI) a dispus astăzi inițierea procedurii de control în privința deputatului Maria Postoico.  În cadrul controlului se va verifica dacă aceasta a fost sau nu în conflict de interese deplasându-se cu mașina de serviciu la un salon de frumusețe, transmite CURENTUL.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, CNI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilității funcțiilor deținute de către Vasile Catan, șef adjunct  al Direcției Agenția ecologică Cahul.

Rezultatele controlului au arătat că acesta, în perioada anilor 2011-2014 a fost angajat, paralel cu funcția nominalizată mai sus, prin contract individual de muncă la o societate comercială a cărei activitate ține de importul și comercializarea preparatelor chimice și biologice pentru protecția și stimularea creșterii plantelor.

Ca rezultat al acestor constatări, Comisia va expedia Actul de constatare Inspectoratului Ecologic de Stat în vederea încetării raporturilor de muncă cu Vasile Catan, însă doar după rămânerea definitivă a acestuia.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților