[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNI a constatat că Serafim Urechean a încălcat regimul juridic al conflictului de interese
18 Iunie

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat astăzi că Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al CNI,  conflictul de interese admis de către Urechean s-a exprimat prin conflictul dintre exercitarea atribuțiilor sale funcționale, în calitate de președinte al Curții de Conturi, și interesul său personal care rezultă din necesitățile de a utiliza automobilul de serviciu (proprietate publică) în interes personal.

”Situația respectivă a avut loc la data de 16 aprilie anul curent, atunci cînd Serafim Urechean a fost surprins  de camerele video la un restaurant din capitală cu mașina de serviciu”, se spune în comunicat.

Drept urmare, actul de constatare emis în acest sens va fi transmis Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru aplicarea sancțiunii prevăzută de art. 313² Cod contravențional. De menționat că, actul poate fi supus contestării în instanța de contencios administrativ.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților