[ X ]
[ X ]
[ X ]
CMAN: Mîine vom primi acreditările de la CEC şi vom demara colectarea semnăturilor
29 Noiembrie

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) a întreprins mai multe acțiuni pentru a îngenunchea actuala guvernare. Declarația a fost făcută de Vasile Năstase, membru-fondator al Platformei Civice “Demnitate și Adevăr” , în cadrul miting-ului care este în desfășurare în Piața Marii Adunări Naționale, transmite CURENTUL.

Năstase s-a referit la inițiativa privind colectarea semnăturilor pentru desfășurarea referendumului de alegere prin vot direct a șefului statului.

“Mîine vom primi acreditările de la CEC și vom demara colectarea semnăturilor. Vom colecta foarte repede 360 mii semnături. Vom numi președintele nostru. Vom avea un președinte care va acționa pentru cetățeni și nu va da distincții cu sacul”, a declarat el.

Vasile  Năstase spune că al doilea pas este instituirea unui Parlament cu 71 de deputați și nu 101.“71 de deputați sunt suficienți și așa suntem o țară săracă, nu ne permitem să achităm salarii pentru atît de mulți parlamentari care nu fac nimic”, a explicat el.

Potrivit lui, deputații trebuie să fie lipsiți și de imunitate parlamentară. “Pot avea imunitate pentru declarațiile și votul lor, ce ține de restul – ei sunt cetățeni, nu trebuie să se ascundă în spatele imunității” , a spus Năstase.

Reprezentantul Platformei a mai spus că, la 16 martie 2016, cînd va expira mandatul actualului președinte, nu vor permite numirea unui nou șef de stat în Parlament și vor cere alegeri anticipate.

“Un alt pas va fi justiția independentă. Instituțiile de drept vor fi libere”, a menționat Vasile Năstase.

El a mai spus că, toate cele trei puteri importante în stat vor fi eliberate din mîinile oligarhilor.

Amintim că, Platforma DA desfășoară astăzi minting-uri în capitală și șapte centre regionale.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților