[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cine va fi noul vicepremier responsabil pentru Reintegrare? Iată ce spune Victor Osipov!
30 Iulie

Victor Osipov, vicepremier responsabil pentru Reintegrare în Guvernul Gaburici, ar putea să nu se mai regăsească în componenţa viitorului Cabinet de miniştri, condus de Valeriu Streleţ. Cel puţin aşa reiese dintr-o postare a lui Victor Osipov pe o reţea de socializare, transmite CURENTUL.

„Pînă acum, la miezul nopţii, nu am nici un fel de dialog oficial privind participarea în Guvern. Ar fi, însă, cazul de discutat, nu atît candidatura mea, cît politicile de reintegrare și de consolidare a statului RM. Am transmis propuneri și… să văd dacă prezintă interes”, a scris Osipov,

Acesta a spus că este preocupat de problema cu care se confruntă ţara noastră, dar nicidecum funcția sau speculaţiile politicianiste.

„M-am implicat pentru ca am experienţa şi ambiţia să mișc lucrurile care stau de decenii pe loc, să apăr şi pacea, și interesele țării! Dacă e vorba doar să figurez, chiar nu mă interesează. Apreciez avizele partenerilor noştri internaționali, mai consistente și oneste decît suportul intern, dar știu că și ele sunt tratate superficial. Și apoi, scuzaţi-mă, dar nu e cazul ca diplomaţii să se implice în deciziile luate de aleşii Moldovei suverane. Nici n-aş accepta să fiu exponentul decît al poporului meu”, a adăugat Victor Osipov.

Potrivit oficialului, situaţia e confuză dacă o poziție de Viceprim-ministru şi una din principalele probleme ale ţării încă nu sunt convenite, cu cîteva ore înainte de a cere votul de investire. „Sper să fie rezultativ exercițiul – e vital pentru țară – așa că pînă la acel moment am să mă abţin de la alte comentarii privind zămislirea noului Executiv”, a conchis Victor Osipov.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților