[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cînd va fi ales un nou vicepreşedinte al CEC? Iată ce spune Iurie Ciocan!
22 Octombrie

Pe data de 13 octombrie, anul curent, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Ştefan Urîtu a fost revocat din funcţie. Deocamdată, această funcţie este vacantă şi nu se cunoaşte cînd va fi ales un nou vicepreşedinte.

Precizăm că, potrivit Codului Electoral, vicepreşedintele CEC se alege din rîndul membrilor Comisiei Electorale Centrale.

Solicitat de reporterul CURENTUL, preşedintele CEC, Iurie Ciocan a spus că legislaţia în vigoare nu prevede un termen în acest sens.

„Suntem în discuţii la moment. Atît pot să vă spun”, a declarat preşedintele CEC.

De asemenea, Iurie Ciocan a confirmat că, CEC a cerut Parlamentului să verifice compatibilitatea acțiunilor și declarațiilor lui Ștefan Urîtu, ex-vicepreşedinte CEC, cu statutul de membru al CEC.

„Dacă aş fi în Parlament, eu aş spune că sunt motive destule. Este vorba de deontologia profesiei. Dumnealui are dreptul, ca cetăţean, să meargă la proteste, doar dacă nu ar fi în această funcţie. Cît despre declaraţiile făcute, faptul că are dreptate sau nu, noi nu ne putem expune. O va face Parlamentul, care are dreptul să demită membrii CEC”, a conchis Iurie Ciocan.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților