[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cînd se va uni R. Moldova cu România. Iată ce spune Mihai Ghimpu!
13 Septembrie

Este mult mai simplu de dat un pronostic în ceea ce privește aderarea R. Moldova la UE, decît în ceea ce priveşte unirea R. Moldova cu România. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Din toate evaluările noastre, din discuțiile pe care le-am avut cu oficiali de la Bruxelles sau de la București, este evident că șansele R. Moldova de a se integra în UE au fost ratate pentru o perioadă importantă de timp. Trebuie să privim situația cu realism. Au fost ratate și din motive care ține de UE și de problemele care există acolo, dar și de ceea ce au făcut guvernările recente: furtul miliardului, vânzarea aeroportului către ruși, încălcarea angajamentelor față de partenerii europeni, faptul că mulți dintre liderii europeni dintre cei mai importanți s-au simțit mințiți etc”, a declarat Ghimpu.

Totodată, liberalul susţine că, ideea mai veche după care „ne vom uni cu România în Uniunea Europeană” este complet necredibilă.

„De aceea, proiectul meu politic și al Partidului Liberal este acesta: „integrarea în UE prin Unire cu România”. Este mult mai realist, de fapt singurul realist, și depinde în cea mai mare măsură de noi, cei de pe ambele maluri ale Prutului. Din momentul în care ne vom decide să îl facem, din acel moment începem să numărăm anii, lunile și zilele. Cu cât începem mai repede, cu atât va dura mai puțin”, a conchis Mihai Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților