[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chişinăul şi Tiraspolul au ajuns la o înţelegere. Iată despre ce e vorba!
21 Mai

Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea conflictului transnistrean va avea loc în perioada 5-6 iunie 2014, la Viena. Despre aceasta a anunţat vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, care se află într-o vizită de lucru în RM, transmite CURENTUL.

„Este o vizită în ajunul următoarei runde de negocieri în formatul 5+2, care va avea loc pe 5-6 iunie la Viena. Avem confirmările din partea tuturor participanţilor”, a menţionat Eugen Carpov, specificînd că toate aspectele formale din cauza cărora nu a avut loc runda de negocieri din luna aprilie, au fost depăşite.

Vicepremierul pentru Reintegrare a mai adăugat că, în cadrul întrevederii cu Radojko Bogojevic, s-a discutat despre agenda rundei de negocieri care urmează să fie definitivă, iar ulterior transmisă autorităţilor de la Chişinău şi Tiraspol. „Agenda trebuie să fie o continuare a discuţiilor pe care le-am avut”, a subliniat Carpov.

La rîndul său, Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE a spus că scopul aflării sale în Moldova este de a pregăti părţile pentru următoarea rundă de negocieri. „Sarcina mea este crearea unei atmosferei bune. Voi vorbi cu toţi participanţii să ajungă la depistarea unor soluţii bune pentru toţi”, a afirmat Radojko Bogojevic.

Referindu-se la Acordul de Asociere RM-UE care urmează să fie semnat pe 27 iunie 2014, Radojko Bogojevic a menţionat că „este dreptul suveran al RM de a semna acorduri cu alte ţări. În context, vicepremierul Eugen Carpov a adăugat că noul regim comercial care va fi aplicat după semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb „nu este îndreptat împotriva anumitor companii, fie de pe malul stîng sau drept al Nistrului. Nu am promovat nici un fel de discriminare. Noul regim va fi şi în beneficiul regiunii transnistrene”, a conchis Eugen Carpov.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților