[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chirtoacă a găsit rezolvarea unei probleme ce îi vizează pe majoritatea locuitorilor capitalei
23 Ianuarie

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a găsit soluţia de rezolvare a problemei diferenţei de volum la consumul de apă. Despre asta a anunţat astăzi edilul capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă. 

După cum informează CURENTUL, după începerea implementării Legii nr. 303  privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, au ieşit la iveală greşeli inacceptabile pentru consumatori.

„Problema a apărut în luna septembrie 2014. Au început să vină volume de apă nefolosite, chiar 30 de metri cubi şi mai mult. Astfel, suma facturii a fost de o mie de lei, mai mult decît pentru căldură. Am constatat mii de plîngeri”, a declarat Chirtoacă.

Potrivit edilului, această lege nu poate fi aplicată în modul în care a fost adoptată. În acest sens, Chirtoacă a semnat o dispoziţie care ar urma să rezolve această problemă.

„Ţinînd cont de toate aspectele, am luat următoarea decizie. De a ne adresa locuitorilor să aibă contoare în ordine, certificate metrologic şi să noteze datele de pe contor în fiecare lună. În cazul în care au contoare în regulă, cu acte, ei nu vor mai primi consum de apă suplimentar, vor achita ce arată contoarele individuale”, a adăugat edilul.

Totodată, Dorin Chirtoacă a spus această prevedere nu se aplica tuturor consumatorilor. „Celor care nu au contoarele în regulă, sau nu le au deloc, le va fi distribuit şi consumul suplimentar pînă cînd vor corecta situaţia în propriile locuinţe. Sub incidenta legii cad persoanele care nu au instalaţiile sanitare în regulă”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților