[ X ]
[ X ]
[ X ]
Chiril Gaburici: Tot ce aparţine statului nu funcţionează aşa cum vreau eu
22 Mai

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții societății civile pe marginea inițiativelor economice ale Guvernului. Ulterior, părţile au declarat că discuţia a fost productivă, transmite CURENTUL.

„Noi am venit cu un şir de propuneri pe care le-am discutat. La rîndul lor şi ei au venit cu idei, unele sînt în programul nostru de activitate, altele sînt noi. Am discutat despre e-guvernare şi de raportarea electronică. Unificarea FISC-ului cu Serviciul Vamal tot ar fi o soluţie bună. Am discutat despre privatizarea institutiilor comerciale de stat. Tot ce aparţine statului nu funcţionează aşa cum vreau eu. Achiziţiile publice vrem să fie transparente, online”, a declarat premierul Chiril Gaburici.

La rîndul său, directorul executiv al Expert-Grup, Adrian Lupuşor a spus că această întrevedere este un semnal foarte bun în direcţia deschiderii Guvernului pentru opinii din afara instituţiilor guvernamentale.

„Am propus ca la moment să fie elaborat un plan anticriză de urgenţă care să fie preponderent axat pe două priorităţi majore: consolidarea tuturor instituţiilor de stat în special a celor cu funcţii de reglementare şi consolidarea sistemului bancar”, a menţionat Lupuşor.

De asemenea, acesta susţine că Banca Naţională a Moldovei (BNM) ar trebui să fie o autoritate mai independentă.

„La moment instanţele judecătoreşti pot să anuleze unele decizii ale Consiliului de Administraţie al BNM. Este necesar de a exclude orice imixtiune a întreprinderilor din zonele off-shore”, a conchis Adrian Lupuşor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților